Σοκολατένιο ραβανί

Υλικά

  • Σιμιγδάλι 100 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
  • Κακάο 3 κουτ σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Ζάχαρη 500 γρ
  • Αυγά 6
  • Γιαούρτι 500 γρ
  • Ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
  • Νερό 5 ποτήρια
  • Ζάχαρη 5 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 (τον χυμό του)

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε  το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.