Σοκολατένιο ραβανί

Υλικά

  • Σιμιγδάλι 100 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
  • Κακάο 3 κουτ σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Ζάχαρη 500 γρ
  • Αυγά 6
  • Γιαούρτι 500 γρ
  • Ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
  • Νερό 5 ποτήρια
  • Ζάχαρη 5 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 (τον χυμό του)

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε  το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο