Sekerpare (from Istanbul with love)

Ingredients

For the sekerpare
  • Butter 250 gr soft margarine at room temperature
  • Caster sugar 1 glass
  • Thin semolina 4 tablespoons
  • Coconut 2 tablespoons grated
  • Eggs 2
  • All-purpose flour 4 glasses approximately
  • Vanilla powder 1
  • Baking powder 1 teaspoon
  • Hazelnuts or pistachios for garnish
For the syrup
  • Sugar 3 glasses
  • Water 4 glasses
  • Lemon 1 small,the juice of it

Instructions

In a bowl add the soft butter,the caster sugar,the semolina,the coconut,the eggs,the baking powder,the vanilla powder,mix and add the flour gradually until the mixture does not stick to your hands.Knead the mixture,the dough should be tender.Shape into small balls,not too big because they will rise and line them in a greased roasting pan,allowing room for spreading and press 1 hazelnut or 1 pistachio into the center of each sekerpare.Brush them with the yolk diluted with some olive oil and bake at 180 degrees until brown (15-20 minutes is enough,do not make them crispy).Remove them from the oven and our the warm syrup over the hot sekerpare and leave the absorb the syrup.

 

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο