Rabbit fricassee

Ingredients

  • Rabbit or hare 1 item
  • Spring onions 500 gr
  • Fresh lettuce 2 items
  • Dill 1 small bunch
  • Parsley 1 small bunch
  • Celery 1 sprig
  • Salt - pepper
  • Olive oil 1/2 cup
  • Water for boiling
For the egg-lemon sauce
  • Eggs 2 items
  • Butter 2 tablespoons
  • All-purpose flour 3 tablespoons
  • Lemon juice juice of 2 lemons

Instructions

Wash the rabbit or the hare thoroughly,remove the innards and cut the rabbit into pieces.Peel and chop the spring onions finely,wash the lettuce.In a shallow pan heat the olive oil until hot,add the rabbit or hare pieces and saute,add the spring onions,season slightly with salt and some pepper.Add the water to cover the rabbit pieces and simmer for 60 minutes approximately.When it is ready add the lettuce cut into pieces.Add the finely chopped dill,the parsley,the celery and simmer for 30 more minutes approximately at low heat.Prepare the sauce.In a nonstick saucepan heat the butter until hot,add the flour,stirring constantly until it starts to turn golden,add with a ladle some juice of the food prepared,stir and remove it from the heat.Prepare the egg-lemon sauce,separate and beat in a bowl the egg whites with a tablespoon of cold water until stiff peaks.Add the yolks and continue beating.Mix the lemon juice with some juice of the rabbit and add a little salt.Add this mixture to the beaten eggs and stir well,pour this mixture gradually in the pan.Heat the food,bring it to a boil twice and simmer until the sauce thickens.Remove it from the heat and optionally serve it with rice.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο