Pasta shells with spinach and cheese

Ingredients

  • Pasta shells 500 gr large
  • Spinach 1/2 kg fresh
  • Eggs 2
  • Tomatoes 1/2 kg fresh
  • Onion 1
  • Garlic 2 cloves
  • Bay leaf 1
  • Salt 2 teaspoons
  • Oregano 1/2 teaspoon
  • Pepper 1 teaspoon
  • Ground nutmeg 1 pinch
  • Lemon zest 1/2 teaspoon
  • Grated Parmesan 150 gr
  • Cream cheese 200 gr
  • Rose wine 1/2 glass
  • Pine nuts 1 teaspoon
  • Olive oil 1 glass

Instructions

Peel the tomatoes (boil them slightly so as to peel them easier),put them in a blender,add the onion,the garlic and mix well.In a pan heat half of the olive oil,add the tomato mixture,1 teaspoon of salt,pepper,the bay leaf,oregano,pour the wine and stir until evaporated.Simmer until thickened and set it aside.Wash and clean the spinach,chop it finely,squeeze spinach dry,put it in a bowl and add the cream cheese,the eggs,the lemon zest,the nutmeg,the remaining salt and the grated Parmesan,mix all the ingredients.Boil the pasta shells(according to the instructions on the package),then drain well.Pour the thickened sauce in a greased roasting pan and add the pasta shells with the spinach mixture.Sprinkle with the remaining Parmesan and the pine nuts on top.Bake for 30 minutes at 200 degrees,until the Parmesan browns.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο