Sekerpare (από την Πόλη με αγάπη)

Υλικά

Για τα sekerpare
  • Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
  • Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
  • Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
  • Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
  • Αυγά 2
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια περίπου
  • Βανίλια 1
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια
  • Νερό 4 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του

Οδηγίες

Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1  αιγίνης και  το πιέζουμε λίγο. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο