Ψωμί κουλούρα με σουσάμι

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Φαρίνα 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Νωπή μαγιά 1 κυβάκι ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
  • Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Τυριά διάφορα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα
  • Νερό χλιαρό 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σουσάμι ασπρόμαυρο 1 κουτάλι της σούπας
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα

Οδηγίες

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε  τα αλεύρια και προσθέτουμε το αλάτι. Σε άλλο μικρότερο μπολ  με 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση στα αλεύρια και  προσθέτουμε την μαγιά , ανακατεύουμε, ενώ προσθέτουμε και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας , μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφικτή, λεία και αφράτη (στην πράξη βλέπουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή αλεύρι επιπλέον). Προσθέτουμε την πάπρικα και τα τριμμένα τυριά  και συνεχίζουμε το ζύμωμα.  Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα στρογγυλή, τοποθετούμε την ζύμη μας , αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της ζύμης , πασπαλίζουμε  με το ασπρόμαυρο σουσάμι και τρυπάμε με ένα πιρούνι  σε 2 – 3 σημεία. Βάζουμε σε ζεστό μέρος  την φόρμα, την σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη. Στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Αφού ψηθεί το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο