Χταπόδι με πατάτες

Υλικά

  • Χταπόδι 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • Πατάτες 5 -6 κομμένες
  • Φύλλο δάφνης 1
  • Αλάτι
  • Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα του
  • Μαϊντανός 1 μπολάκι ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το χταπόδι τεμαχισμένο και το φύλλο δάφνης. Τα γυρίζουμε όλα μαζί να ανακατευτούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το χταπόδι. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες, το ξύσμα λεμονιού , αλάτι και νερό όσο χρειαστεί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο