Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά

  • Σιμιγδάλι 250 γρ χονδρό
  • Βούτυρο 125 γρ
  • Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)

Οδηγίες

Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) . Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο