Τρουφάκια

Υλικά

  • Φυτικό βούτυρο 1/2 κεσεδάκι
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
  • Γάλα 500 ml
  • Κακάο 3 κουταλιές σούπας
  • Κονιάκ 1 σφηνάκι
  • Καρύδια 4 ποτήρια νερού ψίχα (ή αμύγδαλα)
  • Τρούφα σοκολάτας 1/2 φλυτζάνι (ίσως χρειαστεί & λίγο παραπάνω)

Οδηγίες

Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα καρυδιού ( ή αμύγδαλα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός της τρούφας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας , το πλάθουμε μπαλάκια (είτε μικρά είτε λίγο πιο μεγάλα) και τα περνάμε στην τρούφα την οποία την έχουμε απλώσει σε έναν δίσκο ή πιάτο. Καλό είναι η τρούφα να καλύψει όλη την επιφάνεια της μπάλας που πλάσαμε. Αφού τα περάσουμε όλα τα μπαλάκια από την τρούφα τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα ( 2 ώρες) ώστε να σφίξει το μείγμα μας και είναι έτοιμα για κέρασμα!

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο