Σοκολατένιες καραμέλες

Υλικά

  • Βούτυρο 20 γρ.
  • Ζάχαρη 300 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος 380 γρ.
  • Γλυκόζη 250 γρ.
  • Σοκολάτα γάλακτος 300 γρ.θρυμματισμένη

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, την γλυκόζη, την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία. Για να δούμε αν είναι έτοιμη η καραμέλα μας, με ένα κουταλάκι στάζουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι, αν στέκεται και δεν απλώνει η καραμέλα είναι έτοιμη (πρέπει να είναι σφικτή). Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομματιασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα, (πάχος περίπου  1,5 εκ). Το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και μετά το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο