Σοκολατένια πανδαισία με ρόδι

Υλικά

  • Κουβερτούρα 300 γρ
  • Ρόδι 1 τεμ
  • Φυστίκια Αράπικα 1/2 ποτήρι νερού τριμμένα
  • Φρουτάκια γλασέ 1/2 ποτήρι νερού
  • Λαδόκολλα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρόδι, βγάζουμε άθικτα τα σπόρια του και τα αφήνουμε σε τρυπητή να στραγγίξουν καλά. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα μας και την λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Θρυμματίζουμε χοντροκομμένα τα φυστίκια. Πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε περίπου 1/2 κουταλιά σούπας από την λιωμένη σοκολάτα, λοξά (όπως στην φωτογραφία παρακάτω) και με την βοήθεια μαχαιριού σχηματίζουμε ένα λοξό τρίγωνο. Πασπαλίζουμε το κάθε τρίγωνο με μπόλικο τριμμένο φυστίκι, με λίγα φρουτάκια γλασέ και με τους σπόρους ροδιού. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη και τα σερβίρουμε. Βγαίνουν περίπου 20 – 22 τεμάχια και συντηρούνται στο ψυγείο.

* Καλό είναι να τα φτιάχνουμε 5 – 5 για να μην κρυώνει η σοκολάτα και δεν κολλάνε τα υλικά πάνω της.

* Για να καθαρίσουμε εύκολα το ρόδι το κόβουμε στην μέση, το κρατάμε στην παλάμη μας, χτυπάμε από πάνω με ένα κουτάλι και από κάτω βγαίνουν τα ρόδια .

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο