Σιροπιαστά κουλούρια λεμονιού

Υλικά

  • Ηλιέλαιο 1/2 κούπα
  • Σιμιγδάλι 1/2 κούπα 50 γρ
  • Ινδική καρύδα 1 κούπα 50 γρ
  • Νερό 1 κούπα
  • Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
  • Νωπή μαγιά 1 κουτ γλυκού
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουτ γλυκού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
  • Λεμόνι 1 μεγάλο το ξύσμα
  • Αλάτι λίγο
  • Σουσάμι 1 κούπα
  • Αυγό 1 (το ασπράδι)
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Λεμόνι 1/2 χυμό λεμονιού βράσιμο 8 λεπτά

Οδηγίες

Όλα τα υλικά (εκτός από το σουσάμι , το αυγό και το αλεύρι) τα βάζουμε σε ένα μπολ ζυμώνουμε και σιγά σιγά συμπληρώνουμε το αλεύρι. Όταν δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμο. Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 cm το κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά και στο κέντρο του κάθε κομματιού που κόψαμε ,κάνουμε μια τρυπούλα και τα αλείφουμε με το ασπράδι αυγού. Στην συνέχεια τα βουτάμε στο σουσάμι και τα στρώνουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση να μην κολλήσουν.Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν . Τα κρύα κουλούρια τα βάζουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα 5 – 5 κάθε φορά και τα στρώνουμε σε ταψί. Το σιρόπι που περισσεύει το ρίχνουμε πάνω στα κουλούρια και τα αφήνουμε για 1 νύχτα .Το πρωί θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο