Σάλτσα βύσσινο

Υλικά

  • Βύσσινα 1 κιλό
  • Ζάχαρη 8οο γρ
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Λεμόνι 1/2 λεμόνι τον χυμό του
  • Αρμπαρόριζα 2 - 3 κλωναράκια

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια,τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μαζί με τα βύσσινα να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά,βάζουμε τα βύσσινα σε σουρωτήρι και βγάζουμε τα κουκούτσια με τα χέρια μας , είναι πολύ εύκολο.Ρίχνουμε τα βύσσινα ξανά στην κατσαρόλα με το νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν καλά. Προς το τέλος βάζουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, μαζί με δύο κλωναράκια αρμπαρόριζα. Με το σύρμα  ανακατεύουμε 3 με 4 φορές. Με ένα κουταλάκι του γλυκού,παίρνουμε λίγο από την σάλτσα μας, ρίχνουμε μια σταγόνα πάνω σε ένα πιατάκι κι αν δεν απλώσει η σταγόνα σημαίνει ότι έχει πήξει κι είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα,την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα . Μπορούμε να την σερβίρουμε  σε παγωτό,  σε γλυκά ταψιού ακόμα και σε τούρτες.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο