Υλικά
- Ρύζι 1 ποτήρι
- Μανιτάρια 200 γρ κομμένα
- Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
- Νερό 2 1/2 ποτήρια
- Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
- Κύβος κρεατικών 1
- Κασσέρι 3 κουταλιές σούπας
- Αλάτι - πιπέρι
- Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν βάζουμε το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον κύβο και τέλος το νερό χλιαρό . Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά του. Όταν ψηθεί ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην κρατήσει υγρασία και μας λασπώσει ( Για να γίνει σπυρωτό) . Βάζουμε μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε σε πιατέλα με το τριμμένο κασσέρι και τον μαϊντανό.