Ροδέλες καλαμαριού με μυρωδικά, ελιές και πιπεριές

Υλικά

  • Καλαμάρια 1 1/2 κιλό
  • Ντοματούλες φρέσκιες 3
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 .
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι
  • Δυόσμος φρέσκος 2-3 κλωναράκια
  • Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπεριά κόκκινη 1
  • Πιπεριά κίτρινη 1
  • Ελιές 15 ροδέλες
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε πολύ καλά ,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τις ροδέλες των καλαμαριών να μαριναριστούν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τις ντοματούλες και στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε όλα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις ροδέλες των καλαμαριών αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά από τον χυμό λεμονιού. Τον χυμό τον κρατάμε δεν τον πετάμε. Σοτάρουμε τα καλαμάρια , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πρέπει να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο