Πουρές μελιτζάνας (Begendi)

Υλικά

  • Μελιτζάνες 5 ψημένες στο γριλ και καθαρισμένες
  • Γάλα 2 ποτήρια
  • Κασέρι 200 γρ. τριμμένο
  • Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας
  • Μαργαρίνη 125 γρ.
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πρώτα ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε (δεν τις τρυπάμε ούτε τις πλένουμε ώστε να έχουν το άρωμα της κάπνας). Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, δεν σταματάμε το ανακάτεμα και βάζουμε και τις μελιτζάνες . Τέλος προσθέτουμε το κασέρι, αλάτι και πιπέρι . (στην ουσία φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ) Συνοδεύεται πολύ ωραία με κοτόπουλο κοκκινιστό και με σουτζουκάκια .

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο