Παγωτό βανίλια

Υλικά

  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Κρόκους αυγών 8 τεμ
  • Κορν φλαουρ 3 κουταλάκια του γλυκού
  • Βανίλια 2 μεζούρες
  • Γάλα 600 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 400 ml

Οδηγίες

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το corn flour και την βανίλια. Με το σύρμα ή με το μίξερ χεριού, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα να βράσουν σιγά-σιγά (για να μην μας κολλήσουν βρέχουμε λίγο την κατσαρόλα). Αναμειγνύουμε το μείγμα του γάλακτος σιγά-σιγά με το μείγμα των αυγών, το corn flour και την βανίλια. Χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το νέο μείγμα. Ανακατεύουμε περίπου για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα εάν θέλουμε για καλύτερo αποτέλεσμα). Αμέσως χωρίς να καθυστερήσουμε, βάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα σε ένα καθαρό μεταλλικό μπολ, το οποίο το βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με πάγο για να κρυώσει πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Το βάζουμε στην κατάψυξη  για 55-60 λεπτά. Μετά από την 1 ώρα που το βάλαμε στην κατάψυξη το βγάζουμε και με το μίξερ χεριού το σπάμε στα πλαϊνά και τις άκρες  και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε κάθε 25 λεπτά για να το ανακατεύουμε. Αφού έχει σταθεροποιηθεί το παγωτό το αφήνουμε στην κατάψυξη.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο