Πίτα του τσέλιγκα

Υλικά

  • Γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ
  • Γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Δυόσμος τριμμένος 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένο
  • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Φαρίνα 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Τυρί φέτα 350 γρ τριμμένη

Οδηγίες

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα,τα αυγά,το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,την πάπρικα,τον δυόσμο,το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, τη ρίγανη κι ανακατεύουμε  με το σύρμα να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι  σιγά σιγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Λαδώνουμε με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο ένα ταψί λίγο μεγάλο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα να πάει παντού και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο