Μυδοπίλαφο

Υλικά

  • Μύδια με κέλυφος 1 1/2 κιλό
  • Ρύζι γλασέ 1 1/2 ποτήρι
  • Νερό 4 1/2 ποτήρια
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι νερού
  • Κρεμμύδια ξερά 3 ψιλοκομμένα
  • Ντοματάκια κονκασέ 1 κουτί
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών ξύνοντας με σύρμα ή μαχαίρι. Αφαιρούμε την τρίχα που έχει το μύδι τραβώντας την, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μύδια, προσεκτικά με κουτάλα τα γυρίζουμε λίγο και τα σβήνουμε με κρασί. Βάζουμε και τα ντοματάκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά για να ανοίξουν τα μύδια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το νερό χλιαρό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Τέλος σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο