Μπιφτέκια χταποδιού

Υλικά

  • Χταπόδι 1 κιλό βρασμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • Νερό για βράσιμο χταποδιού
  • Ξύδι 2 κουταλιές σούπας
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Φρυγανιά τριμμένη 4- 5 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
  • Ντομάτα 1 ψιλοκομμένη
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Βράζουμε το χταπόδι με νερό ίσα να το σκεπάζει και ξύδι μέχρι να μαλακώσει.Αφού βράσει το τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και το βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί ελαφρώς (όχι να λιώσει τελείως). Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο,τον μαϊντανό, την ντομάτα , την φρυγανιά, αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε καλά (όπως κάνουμε με τον κιμά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο φρυγανιά ακόμη. Πλάθουμε την ζύμη μας σε σχήμα μπιφτεκιού χορταστικού και τα ψήνουμε στην σχάρα ή στο γκριλ.

*Αν θέλουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε σαν κεφτεδάκια και να τα τηγανίζουμε αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο