Λικέρ πορτοκάλι

Υλικά

  • Πορτοκάλια 4
  • Κονιάκ 1 λίτρο
  • Μανταρίνι 1
  • Ξύλο κανέλας 3
  • Γαρύφαλλα 4
  • Ζάχαρη 4 φλυτζάνια τσαγιού
  • Νερό 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού

Οδηγίες

Τρίβουμε στον τρίφτη το μανταρίνι και τα πορτοκάλια λίγο να αφαιρεθεί ο εξωτερικός φλοιός της φλούδας και τα κόβουμε στα τέσσερα ενώ αφαιρούμε και την ψύχα . Αφαιρόντας την ψύχα έχουμε τις φλούδες τους και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις πολτοποιούμε.Βάζουμε τον πολτό αυτόν σε ένα βάζο. Ρίχνουμε το κονιάκ, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το κλείνουμε καλά.Το αφήνουμε για 30 μέρες. Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στο βάζο.Το κλείνουμε και το αφήνουμε για 15 μέρες. Αφαιρούμε τις φλούδες και στραγγίζουμε το λικέρ σε διπλό τούλι.Το διατηρούμε σε μπουκάλι πάντα σε δροσερό μέρος.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο