Κρουασάν σοκολάτας

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • Αυγό 1
  • Νωπή μαγιά 50 γρ
  • Γάλα 1 ποτήρι
  • Βούτυρο 125 γρ
  • Ζάχαρη 3 κουτ σούπας
  • Αλάτι 1 κουτ γλυκού κοφτό
  • Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί χλιαρή
  • Ελαιόλαδο 1 κουτ γλυκού κοφτό

Οδηγίες

Λιώνουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το βούτυρο λιωμένο & την μάγια που έχει φουσκώσει) τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά . Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη αφού την χωρίσαμε σε μπάλες και την κόβουμε στα 4 (δηλαδή τρίγωνα), τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν είναι ακόμη χλιαρά τα γεμίζουμε από το πλάι με την πραλίνα χλιαρή βάζοντας την σε κορνέ.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο