Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
  • Νωπή μαγιά 50 γρ
  • Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • Αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό
  • Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
  • Αυγό 1 τεμ τον κρόκο
  • Μαρμελάδα φράουλα 150 -200 γρ
  • Φουντούκια 150 γρ τριμμένα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και την μαγιά που έχει φουσκώσει (εκτός από το αυγό),τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο για 45 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες και τις ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. Κάθε φύλλο που ανοίξαμε το κόβουμε στα 4 και σχηματίζονται τρίγωνα. Γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με μαρμελάδα και τριμμένο φουντούκι, τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το πινελάκι τα κρουασάν μας. Τα βάζουμε σε ταψί ή στην λαμαρίνα  όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο