Κοτόπουλο με μήλα

Υλικά

  • Κοτόπουλο 1 τεμ κομμένο σε μερίδες
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Καρότα 2 τεμ κομμένα σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
  • Μήλα golden ή ξινόμηλα 2 τεμ κομμένα σε φέτες με την φλούδα
  • Κρέμα γάλακτος 100 γρ
  • Μαϊντανός 1 μπολ ψιλοκομμένος
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ
  • Λεμόνι 2 τεμ μόνο τον χυμό τους
  • Βούτυρο 50 γρ

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα καρότα και αφήνουμε να σοταριστούν. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα , ρίχνουμε τον μαϊντανό , προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να ψηθούν για 35 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο). Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του μήλου μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Στην κατσαρόλα που ψήθηκε το κοτόπουλο βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρεται με συνοδεία ρυζιού ή πατάτες τηγανητές.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο