Κομπόστα με ξερά φρούτα

Υλικά

  • Δαμάσκηνα 20 χωρίς κουκούτσι
  • Βερύκοκα ξερά 20 μουσκεμένα από το βράδυ
  • Σταφίδες ξανθές 100 γρ μουσκεμένες από το βράδυ
  • Ζάχαρη 400 γρ
  • Νερό 700 γρ

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό τα βερύκοκα και χωριστά σε άλλο μπολ τις σταφίδες. Το πρωί τα στραγγίζουμε , τα ξεπλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα όλα, μαζί και τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.