Γλυκά ψωμάκια με παπαρουνόσπορο

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο
  • Γάλα 2 ποτήρια νερού
  • Αυγά 2 χτυπημένα
  • Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Για την γέμιση
  • Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Βούτυρο φρέσκο 100 γρ λιωμένο
  • Παπαρουνόσπορος 50 γρ

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό,την μαγιά,τα αυγά χτυπημένα,την ζάχαρη,το αλάτι και το ηλιέλαιο.Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε με πλάστη σε 4  στρογγυλά φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε ξεχωριστά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στο τέλος πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια περίπου 4 εκ.Πιάνουμε κάθε κομμάτι στο χέρι μας και το ανοίγουμε ελαφρώς σαν τριαντάφυλλο. Τα στρώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο