Αλμυρά κουλουράκια

Υλικά

  • Γάλα 1 1/2 ποτήρι του νερού
  • Κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα 200 γρ
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι του νερού
  • Αυγά 2 τεμ.
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Φαρίνα όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη
  • Αυγό 1 μόνο τον κρόκο

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, τα γάλα και τα αυγά πολύ καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα και το αλάτι και σιγά-σιγά τα ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι). Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε ελαφρώς χτυπήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο