Υλικά
- Χοιρινές μπριζόλες 4 τεμ
- Μπάμιες 500 γρ
- Κρεμμύδια ξερά μέτρια 2 τεμ κομμένα ροδέλες
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ κομμένα ροδέλες
- Πιπεριές κόκκινη -πράσινη 2 τεμ
- Σέλινο 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Αλάτι -πιπέρι
- Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μισές ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αλάτι, τα πιπέρια να αφήσουν το άρωμά τους, τα σοτάρουμε να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις μπάμιες, δεν ανακατεύουμε απλώς κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου για 7 -8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το νερό, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και βάζουμε το φαγητό σε ταψί ή πυρέξ. Τοποθετούμε από πάνω τις αλατισμένες μπριζόλες και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Στα 30 λεπτά σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.