Υλικά
- Βούτυρο 250 γρ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- Γάλα 1 κιλό
- Κακάο 3 κουταλιές σούπας
- Ζάχαρη 300 γρ
- Αυγά 8
- Κουβερτούρα 250 γρ
- Βανίλια 1
- Άχνη ζάχαρη 50 γρ
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1/2 του γάλατος , το κακάο & το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα , την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια , την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (όχι πολύ ). Μετά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφού έχουμε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά σε μαρένγκα . Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην φύγει ο αέρας του κυκλικά . Βουτυρώνουμε μικρά μπολάκια πυρέξ ή ένα μεγάλο και το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Προσοχή όχι μέχρι πάνω , αφήνουμε περίπου 2 δάκτυλα για να έχει περιθώριο να φούσκωσει. Το ψήνουμε στους 180 πάνω – κάτω για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε , μέχρι να πιάσει κρούστα επάνω. ΄Τέλος πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.