Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά

  • Βούτυρο 250 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
  • Γάλα 1 κιλό
  • Κακάο 3 κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη 300 γρ
  • Αυγά 8
  • Κουβερτούρα 250 γρ
  • Βανίλια 1
  • Άχνη ζάχαρη 50 γρ

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1/2 του γάλατος , το κακάο & το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα , την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια , την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (όχι πολύ ). Μετά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφού έχουμε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά σε μαρένγκα . Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην φύγει ο αέρας του κυκλικά . Βουτυρώνουμε μικρά μπολάκια πυρέξ  ή  ένα μεγάλο και το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.  Προσοχή όχι μέχρι πάνω , αφήνουμε περίπου 2 δάκτυλα για να έχει περιθώριο να φούσκωσει. Το ψήνουμε στους 180 πάνω – κάτω για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε , μέχρι να πιάσει κρούστα επάνω. ΄Τέλος πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο