Υλικά
- Μελιτζάνες φλάσκες 4 τεμ
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη
- Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες
- Σκόρδο 3 σκελίδες πολτοποιημένες
- Καρυδόψιχα 150 γρ τριμμένη
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ τριμμένο
- Μαϊντανός 1 - 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
- Ξίδι 1 κουταλιά σούπας
- Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος , τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις σουρώνουμε. Βράζουμε την πατάτα με την φλούδα και μόλις βράσει την ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και την πολτοποιούμε. Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να κάψει και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το περιττό λάδι. Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την πολτοποιημένη πατάτα,την τριμμένη καρυδόψιχα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν κρέμα. Απλώνουμε αρκετή ποσότητα από το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια της τηγανιτής μελιτζάνας και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Στο σημείο που τελειώνει το ρολό βάζουμε από μια οδοντογλυφίδα για να το στερεώσουμε κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.