Ποτό δαμάσκηνο

Υλικά

  • Δαμάσκηνα 10 τεμ
  • Ζάχαρη 300 γρ
  • Κονιάκ ή τσίπουρο 100 γρ
  • Κανέλα ξυλάκι 1- 2 τεμ
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα μικρά κοτσάνια τους. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν περίπου για 10 λεπτά . Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι το οποίο το τοποθετούμε μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε πάλι τα δαμάσκηνα και τον χυμό τους στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε χωνί με γάζα  στο στόμιο ενός  μπουκαλιού και αδειάζουμε μέχρι την μέση τον χυμό από τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε κονιάκ ή τσίπουρο και γεμίζουμε το μπουκάλι. Προσθέτουμε την κανέλα ,κλείνουμε το μπουκάλι και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες. Το ποτό μας είναι έτοιμο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όσα μπουκάλια διαθέτουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο