Υλικά
- Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
- Αυγά 2 τεμ
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- Ζάχαρη 3/4 κούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
- Ηλιέλαιο 1 κούπα
- Σοκολάτα γάλακτος
Για το σιρόπι
- Χυμός πορτοκάλιου 1 ποτήρι
- Νερό 2 ποτήρια
- Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Οδηγίες
Αφήνουμε το φύλλο κρούστας εκτός συσκευασίας να ξεραθεί και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 εκ κενό (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 – 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθούν τα πορτοκαλοπιτάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε από ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο τους. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.