Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο
  • Βούτυρο 250 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ζάχαρη 1 1/2 κούπα
  • Αυγά 4
  • Κρόκοι αυγού 2
  • Βανίλιες 2
  • Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
  • Αμμωνία 30 γρ

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε σε μιά λεκανίτσα το αλεύρι. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους. Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα προσεκτικά γιατί αφρίζει και την προσθέτουμε χτυπώντας με το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να γίνει μιά μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.