Πάστα Φλόρα

Υλικά

Για τη ζύμη
  • Ηλιέλαιο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι μια πρέζα
  • Κονιάκ 8 κουταλιές της σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Λεμόνι 1 κουταλιά της σούπας μόνο το ξύσμα του
  • Πορτοκάλι 8 κουταλιές της σούπας μόνο τον χυμό του
Για την επικάλυψη
  • Μαρμελάδα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού της αρεσκείας μας
  • Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ασπρισμένα

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα , το αλάτι και το  αλεύρι.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης, το απλώνουμε να πάρει τη φόρμα της ταρτιέρας ή του ταψιού, την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Το άλλο κομμάτια ζύμης το φτιάχνουμε σαν κορδόνια. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και πάνω από αυτήν βάζουμε τα “κορδόνια” που φτιάξαμε από την ζύμη και σχηματίζουμε ρόμβους. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και βάζουμε πάλι την πάστα Φλόρα να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα “κορδόνια”.

* Χρησιμοποιούμε το ίδιο φλιτζάνι για την μέτρηση.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.