Μαρμελάδα βύσσινο

Υλικά

  • Βύσσινα 1 κιλό
  • Ζάχαρη 800 γρ
  • Νερό 200 γρ
  • Λεμόνι 1/2 τον χυμό του

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά και τα αφαιρούμε σε τρυπητή που από κάτω βάλαμε κάποιο μπολ. Βγάζουμε τα κουκούτσια με τα χέρια μας (είναι εύκολος τρόπος) και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμιά που πέσανε στο μπολ. Τα λιώνουμε με το σύρμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα βύσσινα.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ξαναβάζουμε μέσα τα βύσσινα και βράζουμε για λίγα λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά , αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 4-5 μήνες.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο