Μαλακά Cookies φυστικοβούτυρο – σοκολάτα

Υλικά

  • Βούτυρο 75 γρ λιωμένο
  • Ζάχαρη καστανή 125 γρ
  • Αυγό 1 τεμ
  • Φυστικοβούτυρο 60 γρ
  • Βανίλια 1 τεμ (σκόνη)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 140 γρ
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Κουβερτούρα σε σταγόνες 100 γρ

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο αλλά να μην είναι καυτό και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αυγό, το φυστικοβούτυρο και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, συνεχίζουμε να το δουλεύουμε με μία μαρίζ (ή κουτάλι) για να πάνε παντού. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας (υπολογίζουμε γύρω στα 9-12 μπαλάκια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

*Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο στο δεκάλεπτο, θα δούμε πως είναι πολύ μαλακά εξωτερικά. Μην μας ξεγελάσει αυτό και θεωρήσουμε ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο. Μόλις κρυώσουν θα είναι όπως πρέπει.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο