Υλικά
- Μακαρόνια τρυπητά Νο 5 1 συσκευασία
- Φέτα 500 γρ τριμμένη
- Αυγά 8 τεμ
- Γάλα 1 λίτρο
- Σιμιγδάλι χοντρό 4 κουταλιές της σούπας
- Μαργαρίνη 200 γρ
- Πιπέρι μαύρο
- Αλάτι
- Φύλλα χειροποίητα σπιτικά ή εμπορίου 6 τεμ ή 10 τεμ
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Ξεκινάμε να ανοίγουμε τα σπιτικά φύλλα (βλ αντίστοιχη συνταγή Χειροποίητο φύλλο για πίτες.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το γάλα (κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη),το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, 100 γρ από την μαργαρίνη,πιπέρι μαύρο,τα 6 αυγά ελάχιστα χτυπημένα και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 σπιτικά φύλλα ή 4 του εμπορίου και τα λαδώνουμε με ένα πινέλο. Βάζουμε την μισή από την γέμιση πάνω τους και καλύπτουμε με 1 φύλλο σπιτικό ή 2 του εμπορίου. Τα λαδώνουμε κι αυτά και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα λαδωμένα. Χαράζουμε με μαχαίρι ελαφρώς την πίτα. Χτυπάμε σε μπολ το γάλα που κρατήσαμε μαζί με 2 αυγά και την υπόλοιπη μαργαρίνη και περιχύνουμε την πίτα μας. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
*Η συγκεκριμένη συνταγή έγινε με χειροποίητα φύλλα.
*Αντί να λαδώσουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο μπορούμε να τα βουτυρώσουμε με λιωμένο βούτυρο.