Λικέρ κουμ κουάτ με κανέλα

Υλικά

  • Κουμ κουάτ 1 κιλό
  • Ζάχαρη 750 γρ
  • Ούζο 500 ml
  • Κανέλα ξυλάκι 1 μικρό τεμ
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Πλένουμε τα κουμ κουάτ , βγάζουμε τα κοτσανάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι σε όλες τις μεριές, τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ούζο, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για  3 εβδομάδες. Μετά την 3η εβδομάδα , βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουμ κουάτ μαζί με την ζάχαρη, το ούζο, το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά όλα μαζί. Αφαιρούμε τα κουμ κουάτ και την κανέλα  και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια που κλείνουν αεροστεγώς.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο