Κρέμα πορτοκάλι (Πολίτικη)

Υλικά

  • Γάλα 1 κιλό (ζεστό)
  • Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)
  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ
  • Ρυζάλευρο 15 γρ
  • Πορτακάλια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη , το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Συμπληρώνουμε το ζεστό γάλα σταδιακά να απορροφηθεί όλο και βράζουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά και αφού πήξει γεμίζουμε μπολάκια ή ποτήρια (περίπου 6 μερίδες) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.