Υλικά
- Κολοκυθάκια 7 τεμ χονδρά
- Κασσέρι 200 γρ τριμμένο
- Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μαλακωμένες σε γάλα
- Γάλα 3-4 κουταλιές σούπας για το μαλάκωμα του ψωμιού
- Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
- Αλάτι - πιπέρι
- Ρίγανη ελάχιστα
- Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο
- Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες
Οδηγίες
Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά, τα κόβουμε οριζόντια, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε. Μαλακώνουμε τις μπαγιάτικες φέτες ψωμιού στο γάλα και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη ψίχα του κολοκυθιού, το μαλακωμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα στην γέμιση, αλλά προσοχή δεν θέλουμε να πήξει το μείγμα) ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.