Υλικά
- Καλαμάρια 1 1/2 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα μικρά
- Πιπεριά πράσινη 1 ψιλοκομμένη
- Κρεμμύδια 3 ξερά καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
- Κρασί λευκό 1/2 ποτήρι
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
- Ντομάτες 1 κουτί ψιλοκομμένες
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Αλάτι - πιπέρι
- Νερό όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε . Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και μαραίνουμε τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια συμπληρώνουμε τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και την πιπεριά, το σκόρδο και τέλος σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά και προσθέτουμε την ντομάτα , το αλάτι , το πιπέρι και λίγο νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι και να δέσει η σάλτσα του.(Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 15 λεπτά).