Διαγωνισμός για σεμινάριο ινδικής κουζίνας

Με αφορμή την ταινία “The Lunchbox” που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 4 Σεπτεμβρίου από την Feelgood, μια ιστορία αγάπης γεννημένη μέσα από το παραδοσιακό σύστημα καθημερινής παράδοσης γευμάτων των γυναικών της Ινδίας προς τους συζύγους τους, η Feelgood και το chefoulis.gr δίνει τη δυνατότητα σε 1 τυχερό να μυηθεί στα μυστικά της Ινδικής κουζίνας.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα δίωρο σεμινάριο-εισαγωγή στη φιλοσοφία της ινδικής μαγειρικής όπως αυτή παρουσιάζεται στην ταινία The Lunchbox με πρωταγωνιστή τον Irrfan Khan (Slumdog Millionaire, The Life of Pi). Μια ταινία όπου τo φαγητό γίνεται το διάμεσο για να υφανθεί μια πρωτότυπη σε σύλληψη ιστορία, μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων που αποτυπώνει τις χαρές και τις λύπες της καθημερινότητας με έναν απαράμιλλο τρόπο.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου η συγγραφέας του βιβλίου «Γιόγκικη Κουζίνα» (εκδόσεις Γκαρούντα Ελλάς 2012), Chef Μαίρη Δεβολή.

Πότε: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30
Που: Eστιατόριο Pink Elephant (Σωκράτους 4α,, Χαλάνδρι)

Υπό την αιγίδα της Ελληνο-Ινδικής Εταιρίας Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.)

Ο διαγωνισμός λήγει στις 03/09/2014  21:00

Ο διαγωνισμός έχει λήξει.. Νικήτρια του διαγωνισμού για το σεμινάριο ινδικής κουζίνας είναι η κυρία Μαρίνα Δράκου.

Λίγα λόγια για την ταινία
Εδώ και 120 χρόνια στη Μουμπάι, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα (Dabbawallahs) – τοπικοί κούριερ φαγητού- παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησε το συγκεκριμένο σύστημα παράδοσης και απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει στα λάθος χέρια! Το “The Lunchbox” είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δυο αγνώστους. Έτσι, μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν μοναχικό υπάλληλο, ανταλλάσοντας καθημερινά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=osTrpFkZA5o

4 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Μαίρη Δεβολή (Swami Jnanamudra Saraswati)
Η Μαίρη Δεβολή (Σουάμι Γκιανμούντρα) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, και σπούδασε ναυτιλιακά στο City of London Polytechnic του Λονδίνου. Μέσω των προσωπικών της αναζητήσεων ήλθε σε επαφή με την γιόγκα και το 1984 μυήθηκε από τον Γκούρου της Παραμχάμσα Σατυανάντα στην επιστήμη της γιόγκα, την οποία υπηρετεί ως και σήμερα. Ασχολήθηκε με την γιόγκικη και Ινδική κουζίνα, εναρμονίζοντας τες στις σύγχρονες ανάγκες, ώστε να είναι προσιτές στους αναζητητές της γιόγκα, αλλά και σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με υγιεινά και πρωτότυπα πιάτα. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει στην Ελλάδα, δίδοντας ομιλίες και σεμινάρια πάνω στην γιόγκικη και Ινδική διατροφή. Πολλές συνταγές της έχουν δημοσιευθεί στο βιβλίο “Γιογκική Κουζίνα ” εκδόσεις Γκαρούντα Ελλάς, 2012, ενώ τώρα ετοιμάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Ινδική χορτοφαγική κουζίνα.

Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.)
Η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.) είναι μια αστική, μη κρατική και μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2003 με αριθμό καταχώρησης 8591 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εταιρεία διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο 3τους θητείας και πλαισιώνεται από συμβούλους και επιτροπές. Σκοπός της Eταιρείας είναι η καλλιέργεια των ελληνο-ινδικών μορφωτικών, κοινωνικών πολιτιστικών και αναπτυξιακών συνεργασιών δια μέσου των οποίων επιτυγχάνεται η αισθητική, ηθική και πνευματική ανάταση του ανθρώπου, η διάπλαση της οικουμενικής σκέψης του, και γενικότερα ο αμοιβαίος σεβασμός, ο διαπολιτιστικός διάλογος και η ειρηνική συμβίωση των λαών.
http://www.elinepa.org/

Εστιατόριο PINK ELEPHANT
Στο “Pink Elephant” θα απολαύσετε γεύσεις της ‘Royal Indian Cuisine’ σε έναν μικρό και ζεστό χώρο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και σε προσιτές τιμές. Στο εστιατόριο παρακσευάζονται καθημερινά δεκάδες σάλτσες και μαρινάδες από σπάνια μπαχαρικά, φρέσκα υλικά και εξωτικά φρούτα, ενώ χρησιμοποιείται το tandoor με κάρβουνο, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος που επικαλύπτεται με μείγματα μπαχαρικών και ελαίων για να προσδώσει ιδιαίτερες γεύσεις στα κρεατικά και στις πίτες Naan.
www.pink-elephant.gr

Δεν επιτρέπονται σχόλια.