Γιαουρτλού με κεμπάπ

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ
  • Κιμάς αρνίσιος 250 γρ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο τριμμένο
  • Κύμινο 1 κουταλάκι γλυκού
  • Μπαχάρι τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κόλιανδρο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Ντομάτες 4 τεμ ψιλοκομμένες
  • Κανέλα 1 πρέζα
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη και 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • Πίτες για σουβλάκι
  • Γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ

Οδηγίες

Τρίβουμε το κρεμμύδι ή το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το στραγγίζουμε καλά να αποβάλλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, όλα τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ και τα ψήνουμε στον φούρνο ή στην σχάρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς την σάλτσα μας. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο λαδάκι. Τοποθετούμε σε πιατέλα τις πίτες, από πάνω βάζουμε γιαούρτι, περιχύνουμε με την σάλτσα μας και τέλος τοποθετούμε τα κεμπάπ κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.