Υλικά
- Γαρίδες 20 μεγάλες
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
- Μηλόξυδο 3 κουταλιές σούπας
- Σκόρδο 3 σκελίδες
- Ρίγανη 3 κουταλιές σούπας φρέσκια
- Μπέικον 10 φέτες
- Πιπεριά καυτερή 1 μικρή
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο την ουρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο (πολτοποιημένο), την ρίγανη και την καυτερή πιπεριά κομμένη στην μέση. Τοποθετούμε και τις γαρίδες μέσα στο μείγμα και τις αφήνουμε εκεί για 3 ώρες ή και όλο το βράδυ. Όταν μαριναριστούν οι γαρίδες τις αφαιρούμε και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε το μπέικον στα 2 κατά μήκος ,δημιουργώντας έτσι 20 λεπτές φέτες και χρησιμοποιούμε την κάθε μια από αυτές ώστε να τυλίξουμε κυκλικά την κάθε γαρίδα, χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα για να μην ξεδιπλωθεί. Απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 5-8 λεπτά σε προθερμασμένο γκριλ και τις γυρίζουμε ανά διαστήματα. Πολύ ωραίες γίνονται επίσης αν τις ψήσουμε στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με σος cocktail ή βινεγκρέτ λεμόνι.