Υλικά
- Πατάτες 1½ κιλό
- Κρόκοι αυγών 2
- Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι τριμμένη
- Παρμεζάνα 1/2 φλυτζάνι τριμμένη
- Ζαμπόν 4 φέτες ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο για το αλεύρωμα
- Φρυγανιά τριμμένη ανάλογα τα κομμάτια για το πανάρισμα
- Αυγό 1 χτυπημένο
Οδηγίες
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις κάνουμε πουρέ και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά.Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.