Χαλβάς με χρώματα κι αρώματα

Υλικά

  • Σιμιγδάλι χοντρό 5 κουταλιές σούπας
  • Νισεστέ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Γάλα 2 ποτήρια νερού
  • Σπανάκι 8-10 φύλλα με 1/2 ποτήρι νερό διαλυμένα στο μπλέντερ
  • Ζάχαρη 5 κουταλιές σούπας
  • Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη
  • Κανέλα προαιρετικά

Οδηγίες

Πλένουμε το σπανάκι,το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 1/2 ποτήρι νερό και το πολτοποιούμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από τις βανίλιες,τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ ελαφρώς βρεγμένο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Μετά, αναποδογυρίζουμε το μπολ για να βγει ο χαλβάς και σερβίρουμε, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με κανέλα.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.