Sweet flogeres (Sweet filo rolls)

Ingredients

  • Milk 1 liter
  • Butter 250 gr
  • Eggs 5
  • Sugar 1 1/2 glass
  • Semolina thin 1 glass
  • Vanilla powder 2 items
  • Filo pastry 1 package
For the coating
  • Dark chocolate 300 gr
  • Sunflower oil 1 teaspoon

Instructions

In a bowl beat with an electric mixer the eggs,the sugar and the vanilla powder for 5 minutes until fluffy.In a pan heat the milk at low heat.When the milk is warm add the semolina and whisk constantly until thickened slightly .Add the mixture of the eggs and the sugar.Whisk constantly until it becomes a nice cream,remove it from the heat and add a full tablespoon of butter and stir.Let it cool slightly.In a saucepan melt the remaining butter.Roll out the filo pastry sheets and cut them lengthwise in half.Butter each sheet and spread a thin line of the cream along the edge of each sheet(leaving 1-2 cm border).Fold in the sides so that the cream does not come out and roll the pastry into cylinder.Line the rolls in a roasting pan,spread them with the remaining butter.Bake in the oven for 30-40 minutes.Let them cool.Melt the dark chocolate in bain marie and add a teaspoon of sunflower oil.Pour the rolls over or half of them optionally.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο