Υλικά
- Χταπόδι 1 μεγάλο
- Κρεμμύδια 2 μεγάλα
- Ντομάτες 6 ψιλοκομμένες στο μπλέντερ
- Φύλλα δάφνης 3
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
- Μακαρονάκι κοφτό 1 πακέτο
Οδηγίες
Βράζουμε το χταπόδι για 1 ώρα να βράσει καλά . Το κόβουμε μόλις κρυώσει σε μεγάλα κομμάτια . Στην κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά . Ρίχνουμε το χταπόδι , την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά . Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι με νερό και το βάζουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου . Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια . Μόλις ξεκινήσει το νερό να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο απαιτείται.